Kasva ja verkostoidu
Vahva alueellinen tutkimus- ja kehittämistoiminta tukee yrityksiä menestyksen tiellä. TKI-toiminnan veturina toimii hyvinvointialan tutkimusympäristö Xamk Active Life Lab.
Kasvutarinoita
Ajankohtaista arkistoonTällä päivittyvällä sivulla voit tutustua Active Life Mikkelin kasvu- ja menestystarinoihin ja tutustua yhteisömme jäseniin.
Uusi vuosi kohdataan uudessa Vireessä
Active Life HUB uudistaa verkostoja, hyvinvointipalveluja ja tapahtumatuotantoa
Tutkimus- ja kehittämishankkeet
Hyvinvoinnin tutkimusyksikkö Active Life Lab auttaa Etelä-Savon hyvinvointialan yrityksiä ja muita organisaatioita luomaan kasvavaa hyvinvointia.
Active Life Labin asiantuntijat vastaavat hyvinvointihaasteisiin kestävällä, ennakoivalla ja vaikuttavalla toiminnalla. Tutkimusyksikkö on alansa rohkea edelläkävijä, joka työskentelee Etelä-Savon hyvinvointialan elinvoiman puolesta. Kansainvälinen Active Life Lab tekee monialaista ja vaikuttavaa hyvinvointi- ja terveystutkimusta ja vie tietoa käytäntöön. Tutkimustyössä korostuvat seuraavat teemat:
- Kestävät ratkaisut sosiaali- ja terveyspalveluihin
- Personoidut hyvinvointi-interventiot
- Luontolähtöiset hyvinvointipalvelut
- Planetaarinen hyvinvointi ja aivoterveys
- Vaikuttavien hyvinvointipalvelujen yhteismuotoilu ja testialustatoiminta ekosysteemeissä.
Active Life Lab on kokenut ja menestyvä hankerahoituksen hakija ja hankkeiden toteuttaja. Yksikkö palvelee eteläsavolaisia hyvinvointialan yrityksiä ja muita organisaatioita innovatiivisten tuote- ja palveluideoiden ja toimintamallien kehittämisessä. Active Life Labilla on laajat kansalliset ja kansainväliset verkostot, ja se toimii myös linkkinä alan ulkomaisten alan yritysten ja alueen palvelutuottajien välillä.
Active Life Lab kerää sidosryhmiltään säännöllisesti kehittämistarpeita ja -ideoita. Ota tutkimusyksikön asiantuntijoihin yhteyttä, mikäli mielessäsi on hankeaihio, jota haluaisit viedä eteenpäin.
Active Life HUB
Etelä-Savon Maakuntaliiton rahoittamassa kehittämishankkeessa rakennamme Etelä-Savon alueelle hyvinvointialan ekosysteemiverkostoa, luomme uusia tuote- ja palvelukonsepteja sekä tehostamme markkinointia ja myyntiä. Hankkeessa konseptoimme ja toteutamme myös hyvinvointitapahtuman.
Active Life HUB -hanke aktivoi hyvinvointialan organisaatioita uudistumaan, innovoimaan ja kasvamaan.
Kehittämistoiminnan ympärille muodostuva ekosysteemi kokoaa hyvinvoinnin kattoteeman alle monialaisesti kulttuuria, luontoa, matkailua ja teknologiaa hyödyntäviä toimijoita konsepteja ja liiketoimintamahdollisuuksia. Se rakentuu tiedon ja kokemusten jakamisen, keskinäisen oppimisen ja yhteiskehittämisen perustalle. Tavoitteena on luoda edellytyksiä klusterimaiselle, jatkuvalle ja kansainvälistyvälle yhteistyölle.
LISÄ – Lisäarvoa maaseutualueiden kehittämiseen korkean osaamisen luontolähtöisillä palveluilla
Etelä-Savon Maakuntaliiton rahoittamassa LISÄ-hankkeessa panostamme luontolähtöisen hyvinvointialan kehittämiseen Etelä-Savossa. Tavoitteena on yhdessä yrittäjien kanssa muotoilla helposti ostettavia, luontoon perustuvia hyvinvointipalveluja. Samalla teemme luonnon hyvinvointivaikutuksia tunnetuiksi ja näkyviksi.
Hankkeen keskeiset toimenpiteet sisältävät luontolähtöisen palveluliiketoiminnan kehittämistä, brändäystä ja viestintää.
Veto- ja pitovoimaa sotealalle osaamisen ennakoinnilla ja kehittämisellä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimassa hankkeessa kehitämme sosiaali- ja terveysalan henkilöstön työelämän tarpeisiin perustuvaa osaamista. Hanke kuuluu Xamkin Kestävän hyvinvoinnin vahvuusalan Uudistuva työelämä -osaamiskärjen alaisuuteen.
Hankkeen osatoteuttajina ovat Etelä-Savon Koulutus Oy, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä ja Etelä-Savon hyvinvointialue.
Hankkeessa teemme yhteistyötä myös Etelä-Savon koulutustarjonnan Savustamo-ideapankin kanssa.
Optimus – Satunnaistettu kontrolloitu laboratoriotutkimus
Tyypin 2 diabetes (T2D) on merkittävä kansanterveydellinen haaste: noin 400 000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta, ja lukeman on arvioitu nousevan puoleen miljoonaan vuoteen 2030 mennessä. Sairauden esiintyvyys on korkea keski-ikäisten ja iäkkäiden (35–65 vuotta) työntekijöiden joukossa. Sairaudella on oleellista vaikutusta työn tuottavuuden laskuun ja työkyvyttömyyden lisääntymiseen.
Optimus- laboratoriotutkimuksessa vertaamme erilaisten pitkäaikaisen istumisen aktiivisten taukojen vaikutusta tyypin 2 diabetestä sairastavien ihmisten verensokeriin sekä seuraamme vaikutusten pysyvyyttä arjessa.
Julkine – Monimenetelmällinen interventio yläkouluikäisten nuorten julkisen liikenteen käytön ja aktiivisen liikkumisen lisäämiseksi Kouvolassa ja Mikkelissä: klusterisatunnaistettu kontrolloitu interventiotutkimus
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa tutkimushankkeessa selvitämme nuorten liikkumista ja erilaisten kulkumuotojen käyttöä.
Yhteistyössä Mikkelin ja Kouvolan kaupunkien kanssa tutkimuksessa toteutamme intervention yläkouluikäisille nuorille fyysisen aktiivisuuden ja kestävien kulkumuotojen käytön lisäämiseksi.
Tutkimuksen osatoteuttajana on Aalto-yliopisto.